jun 28, 2021

Wanneer de tijd rijp is..

Bij een goede vriend van mij is 3,5 jaar geleden darmkanker geconstateerd. Tim is helaas een jaar later aan zijn ziekte overleden. Hij liet een vriendin, Vera, en zijn 3-jarige dochtertje Sem achter. Tim vroeg mij vlak voor zijn overlijden of ik er na zijn dood wilde zijn voor zijn vriendin. En dan vooral in mijn rol als professioneel coach, wanneer ze vast zou lopen door het verlies. Die belofte heb ik gegeven.

 Ik heb Vera verteld dat ik er voor haar zou zijn en dat ze op me konden rekenen wanneer voor haar de tijd daar zou zijn. Het duurde een jaar voordat Vera contact met mij opnam. ‘Ik loop tegen mezelf aan’, vertrouwde ze mij wanhopig toe. ‘Ik weet het niet meer. Kom er niet meer uit.’ Vanaf dat moment coach ik Vera om grip op het door opnieuw te creëren leven. En op het rouwproces dat daaraan vooraf gaat. Na anderhalf jaar kan ik constateren dat Vera gigantische stappen heeft gemaakt en dat ze haar leven opnieuw aan het opbouwen is.

 Uit mijn belofte aan Tim is mijn pro deo werk ontstaan. Ik heb altijd één pro deo cliënt onder mijn vleugels. Deze plek is altijd opgevuld. Op het moment dat deze plek vrijkomt, heb ik mijn voelsprieten uit om weer iemand anders die het nodig heeft, een duwtje in de goede richting te geven.

 Mijn online academy ‘REinvent Your Life’ is deels geboren uit mijn eigen verdriet, jaren geleden. Ik kreeg na jaren huwelijk te maken met een break-up en alles wat er vervolgens op mijn pad kwam. Ook rouwverwerking is hier een onderdeel van, ik nam immers afscheid van iemand. Ik kan je helpen in jouw proces bij rouw en verlies en ook bij alles wat er komt kijken bij een break-up en de verwerking daarvan.

 Je kunt mij als coach ‘life’ inhuren via https://go-focus.com/life-coaching/of je aanmelden bij mijn Academy op www.reinventyourlife.nl. Zo word je stap voor stap begeleid in een traject dat enorm complex kan zijn

Anouk

0 reacties