FAQ 

WAT IS COACHING?

Personal Coaching is een 1 op 1- relatie die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen tussen de coach en zijn coachee. De coaching bestaat uit een reeks gesprekken die erop gericht zijn erachter te komen waar je op dit moment staat en waar je (eigenlijk) wilt zijn. Als dit helder is dan wordt de tijd besteed om uit te vinden hoe we de kloof tussen deze twee kunnen overbruggen.

Coaching is erop gericht om erachter te komen wat echt belangrijk voor je is en als je ervoor zorgt dat je dagelijks leven hiermee in lijn is, dan zul je een gelukkiger en waardevoller leven lijden. Veel coachees hebben een lange termijn relatie met hun coach, die ervoor zorgt dat ze continu in beweging blijven in de richting die ze zelf hebben bepaald. Het motto van mijn coaching: Maak keuzes en haal het beste uit jezelf.

Ik geloof dat mijn coachees slim, gezond en compleet zijn. Zij weten wat het beste voor hen is. Ik ga ervan uit dat zij hun eigen antwoorden al bij zich hebben, maar op dit moment niet instaat zijn deze te vinden en (mede hierdoor) om te zetten in acties. Dat is precies waar het inhuren van een coach bij kan helpen.

Coaching is een vrij beroep, dat nog niet  ‘beschermd’ is. Dit betekent dat iedereen op dit moment zichzelf een Life-, Business- of Personal Coach kan noemen. Momenteel werkt de coachingsindustrie volgens zelfregulering , aangezien  er vrijwel in geen enkel land vergunningsvereisten zijn. Ik ben van mening dat dit in de nabije toekomst zal gaan veranderen. Tot die tijd wordt het nu al meer en meer belangrijk om een ​​ICF Certified Coach te zijn, aangezien bedrijven, organisaties en individuele coachees zich steeds beter orienteren en informeren en terecht vragen om referenties. Ik ben opgeleid door CoachU, een van de eerste opleidingsinstituten van coaches in Amerika en lid van de International Coaching Federation (ICF). Ik werk met mijn eigen (mentor) coach om zelf te blijven groeien als coach en meer referenties toe te voegen aan mijn creditaties.

WAT DOEN LIFE COACHES WEL EN NIET?

Echte Life Coaches…

 • Stellen je open vragen zodat je antwoorden dient te formuleren en duidelijkheid creeert over vraagstukken waarover je voorheen in vaste patronen dacht.
 • Luisteren intensief naar hetgeen je zegt en niet zegt.
 • Reflecteren hetgeen je zegt, gerelateerd aan je passies, normen, waarden, prioriteiten, talenten en obstakels op een duidelijke en objectieve manier.
 • Houden je verantwoordelijk ten opzichte van je zelf gekozen en geformuleerde doelen en acties.
 • Bewaren alles dat je zegt in strikte vertrouwelijkheid.
 • Bewaken je privacy volledig.
 • Zorgen dat je in beweging blijft totdat je je coachbare doelen bereikt hebt.

Echte Life Coaches…

 • Zeggen je niet wat je wel of niet moet doen.
 • Geven je geen ongevraagd advies over wat je wel of niet kunt doen.
 • Beloven geen gouden bergen.
 • Beginnen niet over je verleden en houden je focus voorwaarts gericht.
 • Oordelen niet.
 • Leggen je niet onder de loep.
 • Bekritiseren je niet.
 • Veroordelen je niet.
 • Laten je nooit schuldig voelen, om watvoor reden dan ook.
WAAROM HEB IK EEN COACH NODIG?

Niemand heeft een coach NODIG. Mensen KIEZEN ervoor om met een coach werken.

De varieteit van onderwerpen waar mensen op gecoacht willen worden is enorm. Er zijn zo veel doelen als er mensen zijn.

Misschien bent je op een keerpunt in je leven aangeland en wil je duidelijkheid krijgen over welke weg je gaat inslaan. Misschien heb je een droom die je echt graag wil vervullen. Het zou kunnen zijn dat je een doel voor ogen hebt, waarvan het leek dat je deze nooit zou kunnen bereiken, maar je wilt nu toch actief stappen in die richting nemen om het toch te realiseren. Of misschien wilt je meer balans in je leven krijgen, zodat je meer tijd en energie hebt voor de zaken die echt belangrijk voor je zijn. Met behulp van een getrainde coach bereik je sneller en gemakkelijker hetgeen je voor ogen hebt.

Stel je eens voor hoe je je zou voelen als je cruciale veranderingen zou hebben doorgevoerd en een persoonlijk doel zou hebben bereikt?

Geinteresseerd? Neem contact met me op voor een gratis consult van 30 minuten.

 

WAARVOOR KIEST MEN VOOR COACHING?

Wat het ook is, waaraan je kiest te werken, ik kan je begeleiden.  Jouw leven, jouw beslissingen, jouw coaching.

Puur door mijn eigen levensloop heb ik ervaring en affiniteit met:

 • Ondernemers / Business eigenaren
 • Business Coaching en Carrière veranderingen
 • Expat omgeving en Cross culturele uitdagingen
 • Herontdekken en/of herdefiniëren van jezelf
 • Scheiding ( https://reinventyourlife.nl )

Maar, geloof me, ik kan coachen op elk gebied waaraan je wilt werken. Het coaching principe is erop gebaseerd dat de klant aan het stuur blijft en daardoor controle behoud over zijn leven. De coach is een getraind luisteraar en vragen-steller die een spiegel voorhoud waardoor een coachee  op andere manieren naar situaties gaat kijken en nieuwe inzichten ontstaan, die het mogelijk maken om andere wegen in te slaan.

Ik denk dat het een aardig idee kan geven van de mogelijkheden van coaching als je een glimp krijgt van een aantal terugkerende doelstellingen van andere coachees:

 • Business
  Verhoogde winstgevendheid, Time management en prioriteiten stellen, het verminderen van werkuren, beter organiseren, het verbeteren van reacties op problemen, het beter aantrekken van nieuwe klanten, automatiseren uw bedrijf, het creëren van een professioneel netwerk, het starten een bedrijf, de verkoop van een bedrijf …
 • Kwaliteit van leven
  Work-life balance, het verminderen van stress, het hebben van plezier, in staat zijn meer vakanties te hebben, motivatie en het omgaan met uitstel-gedrag, het verbeteren van de leefstijl,  doen wat je echt wilt, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde, de richting van een visie, meer en werkelijk aanwezig zijn bij familie, geniet van het leven …
 • Geld
  Minder besteden,  meer besparen, beter beheren van de algehele financiën, financieel onafhankelijk worden, het elimineren van financiële ups / downs, in controle zijn van de financiën in plaats van andersom …
 • Carrière
  het veranderen van carrières, time management en het stellen van prioriteiten, het krijgen van de gewenste promotie, het verminderen van het aantal werkuren, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde, werken met gerespecteerde mensen, stress reductie en veerkracht, verminderen van woon-werk verkeer,  motivatie en het omgaan met uitstelgedrag, bezighouden met zinvol werk …
 • Relatie / Communicatie
  Beter luisteren, invloed anderen, een rolmodel zijn en het geven van het goede voorbeeld, zorgen dat je (zowel van binnen & buiten) een attractief persoon wordt, beter articuleren van meningen, beter opschieten met verschillende soorten personen …
 • Probleemoplossing
  Beslissingen nemen, herstellen van fouten, het doorvoeren van grote veranderingen, lessen in 1 keer leren, minder waarde leren hechten aan de uitkomsten van problemen, stoppen met het persoonlijk aantrekken van dingen …

 

 • Scheiding
  Niet weten waar te beginnen, overmand zijn door de situatie, bang zijn dat je dingen over het hoofd ziet, rustig willen blijven om stap voor stap de beste beslissing te kunnen nemen, het goed willen doen voor de kinderen,
WAT WORDT ER VAN MIJ VERWACHT?

Als je de beslissing hebt genomen dat het tijd is om je leven een nieuwe, positieve draai te geven en besloten hebt om dit actief aan te pakken met behulp van een coach, dan geloof ik dat je vastbesloten bent om dit daadwerkelijk te laten werken. Ik maak de belofte aan jou om je op koers en in beweging te houden.

Als je gecoacht wilt worden, dan is het belangrijk dat je gemotiveerd bent. Je hebt een open houding en bent bereid om kritisch naar jezelf  en je gedrag te kijken. Als coach houd ik je een spiegel voor. Ik vind het heel belangrijk dat je weet dat je altijd bij me terecht kunt (ook tussen coachingssessies in), dat ik bemoedigend en stimulerend ben, maar ik kan ook recht-door-zee zijn als ik denk dat je een zetje kunt gebruiken.  Als hiervoor openstaat, dan ben ik de coach voor jou. Tijdens een introductie sessie zullen we samen jouw wensen en onze manier van samenwerken bepalen.

Ik vraag je om op tijd te zijn voor onze geplande sessies. Ik vraag je om te genieten van de door jou ingeslagen weg. Ik vraag je om trouw te blijven aan je eigen inzet.

Neem contact met mij op en dan gaan we beginnen.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN COACHING EN THERAPIE, COUNSELING, MENTORSCHAP?

Counselor of therapie. Coaching is geen therapie. Coaches richten zich niet op “problemen” en/of gaan terug in de tijd om te bekijken waar deze vandaan komen. Coaches hebben niet de intentie om menselijk gedrag te analyseren en/of te beschouwen.  Dergelijke kennis kan naar voren komen als klanten toekomstgericht bezig zijn om persoonlijke en professionele doelen uit te stippelen en/of te realiseren, maar het is zal nooit de focus van de coaching relatie zijn.

Coaching is op de toekomst gericht:  waar ben ik nu en waar wil ik zijn. En, hoe kan ik daar komen. De bedoeling is het creëren van een stap-voor-stap plan om persoonlijk gestelde doelen te bereiken.

Coaching is niet hetzelfde als mentorschap of training, waarbij een expertise wordt overgedragen van de specialist aan jou. Het is eigenlijk het tegenovergestelde – jij bent de expert op het gebied van je eigen leven.

Sport. Coaching vind wel degelijk overlap met een aantal principes van sport coaching, zoals teamwork, het gaan voor een bepaald doel, het beste uit jezelf halen. Het meeste duidelijke verschil met sport-coaching is dat professionele coaching niet is gebaseerd op situaties van winnen/verliezen. Life Coaches richten zich op de versterking van de vaardigheden van hun klanten en niet om hen in situaties van competitie te brengen. Life Coaches zijn op zoek naar win/win oplossingen.

Beste vriend(in). Een beste vriend(in) is prachtig om te hebben. Een beste vriend(in) is om plezier mee te hebben en om ondersteuning te geven in moeilijke tijden. Maar, je moet niet je beste vriend(in) deelgenoot maken bij het nemen van de belangrijkste aspecten van je leven of bedrijf. Je beste vriend(in) moet je vriend(in) blijven. Je huurt een coach in om je te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen die levensbepalend zijn of om zakelijke doelen te bereiken.

Je wilt nu weten wat coaching voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan nu contact met mij op.

 

WAAR VINDEN DE COACHING SESSIES PLAATS?

Face-to-face coaching vinden plaats op een locaties die we samen bepalen. Dat kan bij mij zijn of bij jou.

Voor zakelijke coaching is het gebruikelijk dat ik naar de locatie van je bedrijf kom.

Sommige van mijn coachees kiezen er voor om met mij te werken middels afspraken via Zoom/Skype. Vooral voor mijn internationale coachees is dit de meest efficiënte manier van communicatie.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om de sessie wandelend in te richten. Mijn ervaring is dat dit een mooie afwisseling biedt en absoluut machtige gesprekken en inzichten oplevert wanneer het lichaam in fysieke beweging is.

Al mijn coachees kiezen voor een mix van bovenstaande mogelijkheden.

 

HOEVEEL SESSIES HEB IK NODIG?

De meeste van mijn klanten kiezen ervoor om ‘om de week’ een vaste afspraak te hebben. Het is afhankelijk van de omvangrijkheid van hetgeen waaraan je wilt werken. Coaching heeft een voortstuwend effect waarbij sessie ook vaak op elkaar voortboiwen. Om enige vorm van vooruitgang te zien adviseer ik om te beginnen met een serie van 10 sessies en deze te verspreiden binnen een periode van 5 maanden.

 

HOE LANG IS ELKE SESSIE

De ervaring leert dat de gemiddelde coaching sessie het meest effectief en efficiënt is tijdens een tijdsplan van ongeveer 60 minuten, maar ik houd altijd speling tussen elke klant om ervoor te zorgen dat elke sessie tot een bevredigend einde komt

De enige uitzondering hierop vormt de eerste sessie; deze duurt meestal 60-75 minuten. In dit tijdsbestek hebben we meer tijd om aandacht te besteden aan eventuele vragen, om vast te stellen hoe we samen zullen werken en wat de wederzijdse verwachten zijn. Hierdoor kun je tevreden zijn met alle randvoorwaarden voordat we beginnen.

 

WAT KOST COACHING?

Ik blijf up-to-date met de huidige prijzen trends en ben er trots op dat ik altijd waarde voor geld bied.

Mijn trajecten worden altijd tailor made en in samenspraak opgesteld, maar ik bied paketten aan met bedragen tussen € 1250,= (voor 10 sessies) – € 5000,=.

Als je geïnteresseerd bent in de tarieven voor Personal en/of Business Coaching, neem dan rechtstreeks contact met mij op om wensen en geldende tarieven te bespreken.

WAT ALS IK MOET ANNULEREN OF EEN SESSIE MOET VERZETTEN?

Aangezien ik zeer zorgvuldig omga met mijn agenda en ook voorbereidingstijd inplan ten behoeve van afspraken van coachees is het belangrijk dat je mij op tijd op de hoogte brengt van eventuele wijzigingen in onze gemaakte afspraken.  Ik heb de term Fluide Planning geadopteerd, hetgeen betekent dat ik (met mijn coachees) structuur en planning afspreek, maar in overleg acceptabele verandering accepteer.

Ik hanteer wel de volgende voorwaarden voor het annuleren of verzetten van afspraken:

 • No-show of minder dan 24 uur van tevoren afzeggen/verplaatsen: volledige sessie prijs
 • 24 uur van tevoren of langer: ​​geen kosten

Houd er rekening mee dat sessies beginnen en eindigen op de afgesproken tijd; je haalt het meest uit je sessie als op tijd en voorbereid bent.