True to MYself

 

 

Je kernwaarden- Wie ben je echt?

 

“Your beliefs become your thoughts,Your thoughts become your words,Your words become your actions,Your actions become your habits,Your habits become your values,Your values become your destiny.”

Je waarden zijn je fundamentele overtuigingen en/of idealen. Ze vormen de kern van wat je nastreeft en komen tot uiting in het gedrag en de activiteiten die je je van nature eigen hebt gemaakt.

 We leven het liefst een leven dat zo dicht mogelijk aangesloten is bij de dingen waar ons hart sneller van gaat kloppen, maar de meesten van ons leiden een leven waarin we niet de kans krijgen om ons alleen maar hiermee bezig te houden. Vaak hebben we het te druk met onze dagelijkse verantwoordelijkheden, met onopgeloste zaken, met het najagen van onvervulde behoeften, of simpelweg rondkomen, om maar eens wat te noemen.

 Nu lijkt het misschien een utopie om te bedenken dat je een ideaal leven kunt leiden. Maar, hoe zou het zijn om daar toch werkelijk dicht bij in de buurt te komen? Hierbij spelen je kernwaarden een essentiële rol. Om je kernwaarden ​​te kunnen eren, zul je eerst even de tijd moeten nemen om deze te identificeren.

Daarvoor ben je hier. Focus, op het vinden van je kernwaarden.

 

Wat zijn kernwaarden?

 

Kernwaarden zijn diep verankerde overtuigingen die ons beeld en ons oordeel filteren over onszelf en over anderen. De kwaliteiten die je bezit zeggen vooral waar je goed in bent en HOE je dingen doet. Je kernwaarden verklaren WAAROM je dingen doet.

Je bent je kernwaarden

De reden dat we ze kernwaarden noemen in plaats van simpelweg ‘waarden’, is omdat ze de kern zijn van je identiteit. Ze bepalen je prioriteiten, wat je doet (en hoe je het doet), je relaties, hoe je leven zal verlopen en zelfs wie je werkelijk bent.

In een notendop zijn je waarden de zaken die jij het belangrijkst vindt in je leven. Als je omgeving niet aansluit bij je kernwaarden, zou dat kunnen resulteren in stress of een ontevreden staat van zijn. Als je niet weet wat je waarden zijn, is het moeilijker om stress of ongewenste situaties op te lossen of te veranderen, omdat je simpelweg niet weet wat het is dat je echt wil veranderen. Zodra je je kernwaarden helder hebt maak je het veel makkelijker voor jezelf om te herkennen en op te lossen wat er fout loopt tussen jou en je omgeving!

 

 

Waarom zou ik mijn kernwaarden bepalen?

Er zijn meerdere redenen waarom je het bepalen van je kernwaarden belangrijk zou moeten vinden:

 Ze bepalen voor een groot deel de manier waarop je in het leven staat

 Ze vormen de pilaren van je identiteit

 Ze scherpen de focus van je carrière of business aan

 Ze vormen de leidraad bij al je levensvragen

Doel van het programma

Het True to Yourself-programma gaat je helpen:

om de essentie van (kern)waarden beter te begrijpen
om jouw vijf belangrijkste kernwaarden te identificeren
om je op weg te helpen deze kernwaarden te respecteren en te implementeren in je leven
om deze vervolgens in je business te kunnen integreren.

Je kunt dit programma alleen doorlopen, maar je rondt dit programma sneller en vollediger af met een getrainde coach die het traject zelf heeft doorlopen.

Resultaat?

Hieronder deel ik mijn kernwaarden met je. Enerzijds zodat je kunt zien waar ik (en dus mijn business) voor sta. Anderzijds om je te laten zien waar je naartoe werkt.

 

 Vrijheid: Vrijheid ervaren. Vrijheid geven. In alles wat ik doe. Ik wil in Vrijheid leven. Ik wil vrij zijn om te zijn wie ik werkelijk ben. Ik wil vrijheid geven; zodat anderen ook kunnen zijn wie zij echt zijn. Zonder maskers. Zonder oordeel. Authenticiteit is hier onlosmakelijk mee verbonden. Ik kies er dan ook bewust voor om oordeel-loos te leven; vanuit de gedachte dat ik zelf ook niet veroordeeld wil worden.

Verbinding: Met anderen. Met mezelf. In verbinding is alles mogelijk, ook vrijheid. Ik sta dichtbij mezelf. Ik vertrouw op mijn visie, mijn mening en mijn intuïtie. Ik ben lief voor mezelf. In verbinding met anderen is de sky the limit. Ik zie jou. Ik hoor jou. Ik voel jou. Ik respecteer wie jij bent en ga ervan uit dat wij het beste voor elkaar willen. In je eentje ben je sneller; samen kom je verder.

Ownership: Gaat verder dan verantwoordelijkheid dragen voor jezelf en je omgeving. En niet alleen als alles naar wens gaat, maar juist als het moeilijk wordt. Geen slachtoffer rol aannemen, maar aan het stuur gaan staan van je eigen verhaal. Integer zijn, niet alleen naar anderen, maar ook naar jezelf. Zeggen wat je doet. Doen wat je zegt. Walk The talk.

 Focus: Weet wat je wilt, waar je voor gaat en waarom dat zo belangrijk voor je is. En als je het niet weet, dan ben je bereid tijd, aandacht, energie en geld uit te geven om dat wel te weten. Ik investeer in mezelf. Ik geloof in Live Long Learning. Ik zal nooit klaar zijn. Ik sta open voor groei en dus voor verandering. Ik ben daarom bereid mijn doelen bij te stellen als ik een inzicht heb gekregen dat daarom vraagt. Ik realiseer met de juiste commitment realistisch gestelde doelen in mijn leven.

 Trust: Vertrouwen is voor mij een keuze: ik KIES ervoor om te vertrouwen. Als je vertrouwen een keer geschaad is, dan is het niet meer vanzelfsprekend. Maar zonder vertrouwen, kun je geen relatie opbouwen. Ik leef in vertrouwen. Ik werk in vertrouwen. Je kunt erop vertrouwen dat je bij mij veilig bent bij mij; veilig om je authentieke zelf te zijn, veilig om op tafel te leggen wat je echt bezighoudt, tegen houdt, moeilijk vindt en/of waar je hart sneller van klopt. Daar ligt de fundering voor groei. Ik vertrouw jou. Dat jij jezelf laat zien, zonder filters, zodat ik jou op transparante, heldere wijze kan bijstaan. Wij zijn een gelijkwaardig team.

 Liefde: De basis. Mijn overkoepelend uitgangspunt. Liefdevol met elkaar omgaan. Het beste voor elkaar willen; voor jezelf en voor anderen. Elkaar iets gunnen, wat het beste is voor jou. En wat het beste is voor jou, hoeft niet het beste zijn voor mij. Niet bang zijn om anderen iets te geven, zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Ik heb altijd één Pro Deo (gratis) klant in mijn portefeuille; iemand waarvan ik het potentieel zie, die met support sneller door zal kunnen pakken, maar het om begrijpelijke redenen even niet kan betalen. Als deze persoon na bepaalde tijd los kan vliegen, dan kan deze plek weer opgevuld worden met de volgende.

 

Ik help ondernemers met het ontwikkelen van een heldere strategie

 Mijn naam is Anouk Boering. Met mijn bedrijf Go-Focus Coaching help ik ondernemers focus krijgen op de groei van hun bedrijf. Met (hernieuwde) visie, gebaseerd op waar jij voor staat en zoals jij het ziet. Met een helder Ideaal-Klant profile, zodat deze jou weten te vinden, omdat jij duidelijk bent in hoe jij jezelf neerzet. Zodat jij niet alleen een business bouwt, maar een business bouwt die een verlengstuk is van jou. Zodat je niet alleen je business runt, maar ook het leven leidt, zoals jij graag wilt.

Hoe klinkt dit?

Een uitgebreid werkboek dat jou stap voor stap begeleid naar het bepalen van je kernwaarden.
Een 1-op-1 Kernwaarden-sessie van 30 minuten via Zoom om je daar nauwgezetter bij te begeleiden, zodat je overtuigd bent van je keuzen.
Een dag voor je afspraak mail je mij hetgeen je tot dan gerealiseerd hebt; dit vormt de basis, het vertrekpunt van sessie.

Lieve Anouk, Dankzij jou coaching voel ik mij: Zelfverzekerder, ik sta dichter bij mezelf. Ik kom voor mezelf op, en voel mij daar goed bij. Ik ben een betere pitcher geworden, en sta steviger in mijn schoenen. Ik wil jou heel erg bedanken voor alle coach gesprekken die wij samen hebben gehad de afgelopen maanden. Hoop je zeker nog te zien op de evenementen! Jij bent een echte top coach! Veel liefs, Laura

Laura Talsma – Planner bij Canon

Anouk helpt je op weg te groeien, te bloeien, je kwaliteiten naar boven te halen, je valkuilen te ontdekken, je ware ik te leren kennen, ze leert je te accepteren wie je bent ook met je minder leuke eigenschappen. Hierdoor ga je alles anders beleven. Zowel op het werk als privé. Echt een aanrader met haar in contact te komen als je meer uit je zelf en het leven wilt halen maar gewoonweg even niet weet hoe.

Marion van Thijn – Director bij Commenda