jun 28, 2021

It’s (not) Just Therapy

Als business- en/of scheidingscoach zoek ik al jarenlang de samenwerking met andere partijen. Dat past bij mij; ik deel graag mijn kennis en zie leren van anderen als heel lonend. Het is mooi om te zien dat in een tijd waar Corona een enorme impact heeft op de samenleving, steeds meer mensen eveneens die samenwerking zoeken.

Het zal je dus niet verbazen dat ik enthousiast reageerde op het mooie initiatief van Saskia, oprichter van het platform ‘It’s Just Therapy’. Zij heeft verschillende type coaches en therapeuten benaderd om zo laagdrempelig mogelijk mensen te helpen die het mentaal moeilijk hebben doordat ze bijvoorbeeld eenzaam zijn, moeilijkheden ervaren in hun relatie, met de kinderen of andere problemen hebben die nu, in dit Corona-tijdperk, worden uitvergroot. Het is juist nu nog belangrijker om te blijven ontspannen en je leven in balans te houden. Niet iedereen kan dat alleen.

Voor veel mensen is de drempel hoog om hulp te zoeken. Saskia is een campagne gestart waarbij mensen worden geattendeerd op de mogelijkheid om een gratis intakegesprek te voeren met een therapeut. Vooraf wordt kort in kaart gebracht waar de hulpvraag ligt, zodat direct een goede match wordt gezocht en mensen terecht komen bij de juiste hulpverlener. Via een gratis en vrijblijvende intake van een half uur wordt duidelijk waar de behoeften liggen en gekeken of er een klik is tussen de hulpvrager en de hulpbieder. Als iemand zich prettig voelt bij dat eerste gesprek dan kan een traject worden afgesproken. En nog een mooie bijkomstigheid: als je via It’s Just Therapy bij me terecht bent gekomen, biedt ik je een gratis eerste Strategie-sessie aan bij de start van je traject.

Een gevarieerd aantal coaches en therapeuten is gevraagd om mee te doen en ik ben daar een van. Ik heb volmondig ja gezegd tegen dit mooie initiatief en nu al zijn er diverse mensen die via It’s Just Therapy de coach of therapeut hebben gevonden die bij hen past. Het is mooi om te zien dat ook in deze tijd we gewoon hulp kunnen blijven bieden. Online of, zoals ik vaak doe, tijdens een mooie wandeling door het bos. Op gepaste afstand, maar wel met heel veel verbinding! Mijn profiel bij It’s Just Therapy vind je hier: https://itsjusttherapy.com/therapeuten/anouk-boering__8c33d227cdfe

Anouk

 

0 reacties