nov 29, 2021

DE allesbeslissende keuze.

Zal ik je eens vertellen waar het allemaal begint? Ik ga meteen met de deur in huis vallen met, DE essentie: Alles begint met die allesbeslissend KEUZE. 

Of je aan het stuur gaat staan of blijft hangen komt op een gegeven moment neer op.. een keuze. Het moment hiervan is voor iedereen verschillend. Daar wil ik geen tijd aan koppelen. Maar, wat ik nu al keer op keer op keer heb gezien, is dat je pas in beweging komt op het moment dat je beslist dat je echt klaar bent met hoe je je voelt. De situatie waar je je in bevindt sucks, dat verandert niet. Maar pas als je kunt voelen, kunt denken: dit is waardeloos, dit wilde ik helemaal niet, dit was niet de bedoeling, maar 1 ding: ik laat dit niet de rest van mijn leven verpesten. Ik wil hier zo goed mogelijk uit tevoorschijn komen. Voor mijn kinderen, ja, zeker, maar ook voor mijzelf. Dan.. dan is het moment aangekomen om te gaan zoeken naar de HOE. Maar alles begint met die ene beslissing: hoe ga ik hier zo goed en sterk mogelijk uit tevoorschijn komen.

Ik weet nog heel goed waar ik stond.. in welke kamer.. hoe de zon naar binnen viel door het raam.. de geur van Bangkok in de lucht.. toen ik DIT dacht. Het betekende voor mij het keerpunt in de emotionele rollercoaster waar ik in terecht was gekomen. We woonden 15 jaar samen in het buitenland (Saudi, Bahrain, Denemarken, London en toen Bangkok) toen ik erachter kwam dat mijn huwelijk op de klippen lag. Ik zal je de details besparen, maar geloof me als ik zeg dat ik de uitdrukking dat de grond onder je wegzakt ook werkelijk heb doorleeft. NU, hoor Ik vaak terug, als mensen mij hebben horen praten, dat het bij mij allemaal zo makkelijk klinkt. Maar dat komt omdat ik behoorlijk mijn eigen werk heb verricht en daardoor nu sterk in mijn schoenen sta. Maar geloof me, ik heb heel diep gezeten in mijn emoties.. ik ken het verdriet.. de boosheid.. de onmacht.. de wanhoop.. Coaching heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de persoon, die je nu ziet en hoort. En dat probeer ik nu door te geven aan anderen 

DUS: Ik herhaal het nog een keer, omdat het zo belangrijk is: Alles begint met die allesbeslissend KEUZE, dat je ervoor wilt zorgen dat je kinderen en dus jij zo goed mogelijk uit deze scheiding tevoorschijn wil komen.

Herkennen je dit? Heb jij die beslissing al genomen? 

Het leven is natuurlijk een aaneensluiting van beslissingen. Iedere dag maak je beslissingen, grote en kleine beslissingen, die richting geven aan je leven. Tijdens het scheidingsproces is dat niet anders. Allemaal beslissingen, die richting geven hoe je er doorheen gaat. En dus ook aan hoe het er uiteindelijk straks uit komt te zien, voor jou en je kinderen. Inmiddels heb ik bij 10tallen gezinnen gezien dat er niks gebeurd.. soms maanden lang..als niet die allereerste beslissing wordt gemaakt: ik ga aan het stuur staan van mijn eigen verhaal.

Als je met een coach gaat werken dan kun je er eigenlijk meteen al vanuit gaan dat er dingen gaan veranderen. Want ik ben mateloos nieuwsgierig naar hetgeen allemaal in je hoofd zit en wat je allemaal bedenkt. En blijf doorvragen. Ik ben een getraind luisteraar en getraind vragensteller. En als jij dan antwoord moet geven op een manier dat ik ook echt begrijp wat je bedoelt verandert de wirwar van gedachtes in je hoofd naar logische uitleg bij mij op tafel. 

Klinkt goed? Vind me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op anouk@go-focus.com . Let the soul- search begin!

Anouk

 

0 reacties